Verkopers

Wanneer is de Weerselose Markt geopend?

De Weerselose Markt is op de volgende dagen geopend:
*Elke zaterdag van 8.30 tot 14.00 uur.
*Iedere 2e zondag van de maand van 12.00 tot 17.00 uur (wintertijd tot 16.00 uur)
*Extra marktdagen op: 2e Paasdag, Hemelvaartsdag en 2e Pinksterdag van 9.00 tot 17.00 uur
*Koningsdag en 2e Kerstdag van 9.00 tot 16.00 uur.

Hoe kan ik een plaats reserveren?

Klik hier om direct naar ons boekingsformulier te gaan. Ook kunt u reserveren door langs te komen op donderdag tussen 15.00 en 17.00 uur of zaterdags onder markttijd.
Telefonisch reserveren is niet mogelijk.
Het is echter niet verplicht om een plaats te reserveren, er is altijd plaats.

Hoe werkt het tarief voor verkopers?

Om op de Weerselose Markt spullen te verkopen is iedere standhouder plaatsgeld verschuldigd. Dit wordt, als er niet gereserveerd is, bij het oprijden van de markt betaald. Men kan altijd zelf kiezen of er gebruik wordt gemaakt van grondplaatsen of gratis kramen. Het maximale aantal hiervan is afhankelijk van het vervoersmiddel waarmee men komt. Is dit bijvoorbeeld een auto (of kleiner) dan kan men zelf kiezen of er gebruik wordt gemaakt van 2 grondplaatsen of 1 of 2 gratis kramen. Hoe groter de vervoerscapaciteit is, hoe meer grondplaatsen / gratis kramen er afgenomen kunnen worden, zie onderstaand schema.

1 grondplaats = 3 meter lang bij 5 meter diep (1 gratis kraam = 3 meter lang)

Vervoerscapaciteit Inclusief
 Auto of kleiner 2 grondplaatsen of 2 gratis kramen
Auto en aanhanger tot 2.75m of bus 3 grondplaatsen of 3 gratis kramen
Vrachtauto, bus met aanhanger of
auto’s met grotere aanhanger
4 grondplaatsen of 4 gratis kramen

Voor de daadwerkelijke tarieven kijkt u bij “Tarieven voor Handelaren”

Kan ik ook spullen verkopen zonder te reserveren?

Dat kan zeker, er is altijd plaats op de Weerselose Markt. U kunt op onze website online reserveren maar u kunt ook gewoon komen zonder te reserveren, adviestijd:
*Zaterdag: 7.45 uur (wintertijd 8.00 uur)
*Zondag: 11.00 uur
*Extra marktdagen: 7.30 uur

Kan ik mijn te verkopen spullen laten staan tot de volgende marktdag?

In overleg met de marktmeester kunt u een vaste plaats reserveren, het is dan ook mogelijk om de spullen achter te laten in de daarvoor bestemde ruimtes.
Vaste plaatsen reserveren kan alleen ter plekke in overleg met de marktmeester op iedere donderdag van 15.00 tot 17.00 uur en zaterdags onder markttijd.

Kan ik een kraam reserveren voor het hele weekend?

Als u op een zaterdag en zondag wilt staan kunt u dit eenvoudig reserveren in het boekingssysteem,  kiest u een datum van de zaterdag- of zondagsmarkt en u ziet tijdens uw reservering vanzelf de volgende vraag in beeld komen: “Wilt u de zaterdags(zondags)markt in hetzelfde weekend bijboeken?”. Als u deze vraag aan vinkt reserveert u automatisch voor het hele weekend.

Kan mijn auto achter de kraam staan?

Er zijn diverse plaatsen op het marktterrein waarbij de auto achter of dicht bij de kraam geparkeerd kan worden. Wanneer u hiervan gebruik wilt maken kunt u het beste een plaats reserveren. Bij een grondplaats kunt u altijd uw auto erbij parkeren.
In de markthal is het niet mogelijk om met de auto naar binnen te rijden, achter de markthal zijn er parkeerplaatsen beschikbaar. De standplaatshouders die de auto niet bij de buitenkraam kunnen parkeren maken ook gebruik van de parkeerplaats achter de markthal.
Het is toegestaan om eerst de spullen uit te laden bij de kraam en vervolgens de auto te parkeren, de marktmeester wijst dit aan.

Staan de kramen naast elkaar?

De kramen staan bij een (online) reservering altijd naast of tegenover -standplaatshouder staat er tussenin- elkaar, mocht dit niet mogelijk zijn dan nemen wij telefonisch contact op.