Duurzaamheidsplein: Zondag 10 juli

— Weerselose Markt gaat voor 100% duurzaam —

UPDATE: Klik hier voor de (voorlopige) deelnemerslijst

Het thema duurzaamheid is niet meer weg te denken. Ons marktbedrijf heeft in de basis een duurzaam karakter en hecht zeer veel waarde aan dit thema. Wist u bijvoorbeeld dat alle stroom voor ons marktbedrijf opgewekt wordt door eigen zonnepanelen op de markthal? We willen deze duurzame denkwijze graag met jullie delen tijdens onze zondagsmarkt op 10 juli aanstaande. Deze zondagmiddag laten lokale ondernemers alle facetten van duurzaamheid en een groene lifestyle zien. Het thema omvat de volgende onderwerpen:

Energiebesparing

Besparen op gas en elektriciteit in eigen huis: zonnepanelen, zonneboiler, isolatie (dak, vloer en spouw), ventilatie met warmteterugwinning (WTW), warmtepompen (koelen en verwarmen), pellet- en houtkachels (met CV-koppeling). Maar ook energiezuinige apparatuur zoals witgoed en ander huishoudelijke apparaten. Huisautomatisering (domotica) kan ook bijdragen aan energiebesparing en levert gelijktijdig extra comfort. Denk aan automatische verlichting, gordijnen, thermostaat op afstand, meten van energieverbruik, etc. Er zal volop advies gegeven worden over deze onderwerpen, óók over het financiële plaatje van de kosten, mogelijke subsidies en de terugverdientijd.

Ecologisch en Biologisch

Naast besparen op stoom en gas kunnen we de natuur ook op andere manieren sparen, vaak directer en simpeler dan we denken. Door verantwoord om te gaan met alles wat de natuur ons te bieden heeft zoals land, water, grondstoffen en voedsel, kunnen we een evenwichtige en duurzame band met de natuur ontwikkelen. De volgende interessante onderwerpen streven dit doel na: biologische streekproducten (groente, fruit, vlees, zuivel), verantwoorde voeding, tuin- en kastechniek, ecologische bouwmaterialen (FSC, natuurlijke producten), regenwateropslag en -hergebruik en composteren.

Recycling en Hergebruik

Onze goederenmarkt is grotendeels gebaseerd op het principe hergebruik. Afval bestaat (bijna) niet meer tegenwoordig. Oude meubels met een modern tintje zijn hip, van afgedankte bouwmaterialen maken we leuke accessoires en de warme klanken van LP’s klinken her en der over de markt. Interieur, design en kunst gaan perfect samen met duurzaamheid.

Vervoer en transport

Één van de grootste vervuilers binnen onze industrie is de transportsector. Praktisch alle voertuigen verbranden fossiele brandstoffen en stoten een overmaat aan CO2 onze atmosfeer in. Alternatieven beginnen betaalbaar te worden, zeker binnen de categorie voor consumenten: elektrische fietsen, brommers/scooters en auto’s. Laat je informeren over de mogelijkheden en interessante voordelen.

Doet u mee?

We zouden het geweldig vinden als u met uw kennis of bedrijf ook deelneemt aan dit initiatief. Of kent u potentiële concullega’s, vrienden of familie? Aarzel dan niet deze uitnodiging te verspreiden. Alvast bedankt voor uw interesse! Deelnemers voorafgaand aan het evenement gepubliceerd op onze website en waar mogelijk vermeld in reclamecampagnes in kranten, weekbladen en online (Google).

Aanmelden / Meer informatie

Deelnemerslijst (voorlopig)

Vennegoor Installatie
Vennegoor Installatie
Landschapsadvies Welhuis
Landschapsadvies Welhuis
ETS Isolatie
ETS Isolatie
TonZon
TonZon
Cogas
Cogas
SoundEnergy
SoundEnergy
Agriculture of Tomorrow
Agriculture of Tomorrow
Graats & Co
Graats & Co
Culibes
Culibes
Mango mobility Almelo
Mango mobility Almelo
Nefit
nefit
Tuinderij Bietenrood
bietenrood
Geitenboer Jan Holterman
Mens – & Milieuvriendelijk Wonen Almelo
Terrazza: natuurvriendelijke terrasreiniger