Informatie voor bezoekers

Algemeen

Iedere zaterdag opnieuw trekt de Weerselose Markt veel bekijks. Een bezoek aan de markt, gelegen in Twente, is het hele jaar door een unieke beleving vol gezelligheid. Naast de markt op iedere zaterdag is de Weerselose Markt sinds juni 2015 ook elke tweede zondag van de maand geopend*. Men kan het zo gek niet bedenken, of het is te koop op de Weerselose Markt: van oude spullen op zolder tot nieuwe gebruiksgoederen en van tweedehands kleding tot waardevol aarde- en sierwerk. Ook treft men er handelaren aan van gewone weekmarkten, waaronder verkopers van (exotische) verse levensmiddelen. De voorzieningen daarvoor zijn aangelegd direct tegenover en aanliggend aan het 2,5 hectare grootte marktterrein. De markt is ook met openbaar vervoer bereikbaar.

Opening_0405Een deel van het marktterrein is overdekt. Onder meer bevindt zich hier een restaurant, waar men terecht kan voor een hapje en een drankje. Ook is er een groot speelparadijs met springkussen aanwezig zodat de ouders op hun gemak van een kopje koffie kunnen genieten op het terras. Op de markt is dus voor iedereen wat te beleven (ons terrein is rolstoelvriendelijk!). Honden zijn toegestaan, mits aangelijnd. U bent van harte welkom op de Weerselose Markt!

Marktdagen

Wekelijkse zaterdagmarkt
De Weerselose markt is het gehele jaar door op zaterdag geopend. Elke zaterdag van 8.30 tot 14.00 uur.

De Weerselose Markt ligt vol met nieuwe en gebruikte goederen zoals faillissementspartijen, zolderopruimingen, kleding en gereedschap, maar ook fruit, kaas, groenten en bloemen zijn er te vinden.

Op de markt koop je niet zomaar iets; elk product heeft een vraagprijs én een verhaal. Word enthousiast van het koper-verkoper spel en ga er met de beste prijs vandoor!

Maandelijkse zondagmiddagmarkt
Iedere 2e zondag van de maand* van 12:00 tot 16:30 uur (’s winters tot 16:00 uur).

Naast de reguliere markt zoals men die ook op zaterdag treft, staat er op zondag altijd een thema centraal. De volgende thema’s komen ieder jaar aan bod:

  • CD- en Platenbeurs
  • Bromfietsen-, motoren- en onderdelenmarkt
  • Boekenmarkt
  • Kinderrommelmarkt
  • Militariabeurs

Kijk altijd op onze website wanneer de zondagsmarkt plaatsvindt en welk thema er wordt uitgelicht.

Extra markten
Jaarlijks vinden er verschillende extra markten plaats. Deze vinden vaak plaats tijdens de feestdagen.
Op de extra marktdagen wordt er op de Weerselose Markt groots uitgepakt; er zijn attracties als: muziek- en dweilorkesten, artiesten en dergelijke. Iedere markt is weer anders. Ook aan de jongste bezoekers is gedacht: o.a. clown, minikermis, ballonnen etc. Opnieuw spelen honderden gelegenheids-marktmensen in op de wensen van uw vrije dag.

Openingstijden op extra marktdagen: 09:00 – 17:00 uur.

Hieronder vindt u een overzicht van de extra marktdagen:

  • 2e Paasdag
  • Koningsdag
  • Hemelvaartsdag
  • 2e Pinksterdag
  • 2e Kerstdag

*Kijk altijd in de Agenda of de zondagsmarkt plaatsvindt.

Toegang
Bezoekers kunnen lopend door een heus Saksisch (entree)gebouw de markt bezoeken. Dit gebouw is sinds 2013 in gebruik. Voor de liefhebbers: let binnen goed op alle details van dit gebouw. Het is namelijk geheel gebouwd volgens Twentse traditie.

Parkeren
De entree wordt geheel verzorgd door diverse verenigingen van de gemeente Dinkelland. Er is ruim voldoende gratis parkeergelegenheid direct tegenover het entreegebouw.


Entreeprijzen

Tarieven Zaterdagsmarkt  Overige Zondagsmarkten

2e Paasdag

Hemelvaartsdag

2e Pinksterdag

Zondagsmarkt maart

Koningsdag

2e Kerstdag

Toegang € 1,50 per volwassene € 4,- per volwassene € 3,- per volwassene
Kinderen tot 12 jaar altijd gratis
Parkeren altijd gratis

E-tickets

Nieuw! Het is mogelijk om online e-tickets
te kopen voor toegang tot de markt. Eenvoudig en snel
een toegangskaart ook via uw mobiel!

Logo e-ticket Weerselose Markt
Klik hier om direct een e-ticket te kopen

Route

Klik hier voor ons adres en om een route te plannen.